Bahan-bahan:
- 100gm kue teow
- 50gm udang
- 50gm sotong
- 50gm isi ayam
- sedikit sayur sawi dan kobis
- 1 cawan stok daging
- 2 sudu besar kicap pekat
- 2 ulas bawang putih(tumbuk)
- 1 sudu besar tepung jagung dibancuh dengan air
- 1 biji telur
- minyak dan garam, sos tiram
cara-cara:
- panaskan minyak, goreng kue teow bersama kicap lebih kurang 2 minit, angkat dan ketepikan
- tumis bawang putih, masukkan sos tiram, sawi, kobis, ayam, sotong, udang, garam dan stok daging
- masukkan bancuhan tepung jagung dan masak hingga mendidih
- setelah kuah tadi masak, angkat dan tuangkan ke atas kue teow tadi
- selamat makan :D
Mantap da cube. Sedap.
BalasPadamletak cili api pun bleh juga..pds cket
BalasPadamFarah: mantap khann hehe
BalasPadamRaudhah: yep..letak cili pon ok gak bagi yg suka rasa pedas2 hehe