Bahan A:
- 1/2 cawan gula- dicairkan dalam loyang kukus (cara cairkan gula-panaskan pada api sederhana, biar cair dan mejadi keperangan)
Bahan B:
- 1 buku roti atau 10 keping roti
- 1 tin susu cair
- 2 biji telur
- 1 tin air buah (fruit coktail) atau boleh juga sirap buah seperti laici
- 1/2 cawan gula
- 1 sudu teh esen vanila
- 2 sudu besar tepung kastard
P/s: 1 Tin buah koktail untuk hiasan jika suka
cara-cara:
- Panaskan tempat kukus
- gaulkan semua bahan B kecuali fruit coktail dan tapis
- masukkan bancuhan ke dalam loyang kukus yang berisi gula cair tadi
- tutup loyang dengan plastik glaze nipis
- kukus selama 30 minit
- sejukkan dan terbalikkan dalam pinggan hidangan
- susun buah (fruit coktail) di atasnya dan hidangkan
Tiada ulasan:
Catat Ulasan